ETS 5 i problemy z urządzeniami ABB

Programowanie i parametryzacja urządzeń systemu KNX / EIB przy pomocy programów narzędziowych.
Rapalek
Posty: 2
Rejestracja: 3 lis 2014, o 15:24

ETS 5 i problemy z urządzeniami ABB

Post autor: Rapalek » 7 lis 2014, o 17:08

Witam,
Mam bardzo duże problemy z ETS5.
Program oczywiście działa bez zarzutu, ale nie mogę zainstalować power tools dla urządzeń ABB.
Jak dodaję urządzenie ABB np proin to wyskakuje mi: A internal occured. Reteving the COM class factory....
A przy instalacji power toolsa wyskakuje mi:"setup found no necessary instalation. Install please first for ETS3 Professional 3.0f or higher"
Instalowałem na dwóch komputerach na których nie było wcześniejszych wersji ETS.
MOże ktośz was jużrozwiązał ten problem?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

dendrytus
Posty: 51
Rejestracja: 11 kwie 2011, o 21:51

Re: ETS 5 i problemy z urządzeniami ABB

Post autor: dendrytus » 1 gru 2014, o 14:55

A próbowałeś z wyłączonym antywirusem?

Który windows?
Wyjeżdżam na długi urlop.


Ja mam prostszy sposób. Nie potrzebna jest większa siła, wystarczy wziąć większy młotek.

Gadgetman1
Posty: 124
Rejestracja: 19 sty 2014, o 15:10

Re: ETS 5 i problemy z urządzeniami ABB

Post autor: Gadgetman1 » 7 gru 2014, o 10:53

Odpowiedź masz w komunikatach. Zainstaluj ETS3/4 demo,następnie zainstaluj Power tools o ile go nie będzie już.Zamknij ETS 3/4 ,otwórz ETS 5.Możesz próbować uruchomić z prawami administratora.Na komputerze możesz mieć zainstalowane wcześniejsze wersje i jednocześnie na nich pracować przy uruchomionym ETS 5.Jeżeli to nie pomoże to raportuj problem do producenta.To jest nowe oprogramowanie które zapewne ma wiele błędów.U mnie instalacja ETS5 Demo była bez problemu i po zaimportowaniu Priona automatycznie było oprogramowanie do niego.Tylko że ja miałem zainstalowany ETS 4 a u ciebie nie.
D.

Rapalek
Posty: 2
Rejestracja: 3 lis 2014, o 15:24

Re: ETS 5 i problemy z urządzeniami ABB

Post autor: Rapalek » 13 gru 2014, o 11:10

No i problem się skończył po instalacji ETS4.
problem miałem znaleźć go, ale sie udało użyczyć od znajomych

ODPOWIEDZ