Problem z ets

Programowanie i parametryzacja urządzeń systemu KNX / EIB przy pomocy programów narzędziowych.
g.luba
Posty: 5
Rejestracja: 8 wrz 2010, o 22:12

Problem z ets

Post autor: g.luba » 8 wrz 2010, o 22:16

Witam
mój problem wiąże sie z programem ets3. Po uruchomieniu i stworzeniu nowego projektu pojawia pojawia się okno jak w załączniku. Nie potrafię otworzyć okien buildings, groupadress i topology niezbędnych do programowania. proszę o pomoc

Pozdrawiam i dziękuję za pomoc
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

cox
Posty: 68
Rejestracja: 26 paź 2008, o 09:28
Lokalizacja: Gdańsk Gdynia Sopot
Kontakt:

Re: Problem z ets

Post autor: cox » 9 wrz 2010, o 11:47

Nie widziałem jeszcze takiego okienka :-)
Spróbuj : view -> workspaces -> organise.
Co tam widzisz?

Jak nic to skopiuj plik *.db w bezpieczne miejsce i reinstaluj ETS.
Czy baza danych normalnie się uruchamia i ma status podobny do tego poniżej

522076K of memory used for caching
Minimum cache size: 2048K, maximum cache size: 522076K
Using a maximum page size of 4096 bytes
Starting database "eib" (C:\Program Files\Ets\Database\eib.db) at Thu Sep 09 2010 11:26
Database file "C:\Program Files\Ets\Database\eib.db" consists of 17473 disk fragments
Starting checkpoint of "eib" (eib.db) at Thu Sep 09 2010 11:27
Finished checkpoint of "eib" (eib.db) at Thu Sep 09 2010 11:27
Database "eib" (eib.db) started at Thu Sep 09 2010 11:27
Database server started at Thu Sep 09 2010 11:27
Trying to start SharedMemory link ...

SharedMemory link started successfully

Now accepting requests
http://vbass.pl >> Inteligentny Dom Gdańsk, Gdynia, Pomorze, Polska >> vbass@vbass.pl >> zapraszamy !

g.luba
Posty: 5
Rejestracja: 8 wrz 2010, o 22:12

Re: Problem z ets

Post autor: g.luba » 9 wrz 2010, o 21:18

Witam

po organize wyskakuje mi takie okienko jak w załączniku


w jaki sposób mam sprawdzić czy otwiera mi się baza danych i jak otrzymać taki listing???
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

cox
Posty: 68
Rejestracja: 26 paź 2008, o 09:28
Lokalizacja: Gdańsk Gdynia Sopot
Kontakt:

Re: Problem z ets

Post autor: cox » 9 wrz 2010, o 22:32

Nie masz pliku Ets.etl
Poza tym mam jeszcze plik Standard.etw
Czy plik smallproject ma jakieś rozszerzenie? (powinien mieć *.etw)

Bazę danych sprawdzamy klikając na ikonę SQL która jest na pasku zadań po prawej stronie.

Ja bym zrobił reinstalla.
http://vbass.pl >> Inteligentny Dom Gdańsk, Gdynia, Pomorze, Polska >> vbass@vbass.pl >> zapraszamy !

g.luba
Posty: 5
Rejestracja: 8 wrz 2010, o 22:12

Re: Problem z ets

Post autor: g.luba » 11 wrz 2010, o 11:41

baza danych:

22460K of memory used for caching
Minimum cache size: 2048K, maximum cache size: 262144K
Using a maximum page size of 4096 bytes
Starting database "eib" (C:\Program Files\Ets\Database\eib.db) at Sat Sep 11 2010 11:37
Database file "C:\Program Files\Ets\Database\eib.db" consists of 309 disk fragments
Starting checkpoint of "eib" (eib.db) at Sat Sep 11 2010 11:37
Finished checkpoint of "eib" (eib.db) at Sat Sep 11 2010 11:37
Database "eib" (eib.db) started at Sat Sep 11 2010 11:37
Database server started at Sat Sep 11 2010 11:37
Trying to start SharedMemory link ...

SharedMemory link started successfully

Now accepting requests

poza tym plik smallproject ma rozszerzenie .etw. reinstalowałem już kilka razy ets-a i cały czas ten sam problem. nadmieniam iż na drugim laptopie ets uruchamia się poprawnie. Na tym co się uruchamia OK jest XP, na tym co się nie uruchamia jest XP angielski z łatką polską. Może to w tym problem?!?!?

mike_wwa
Posty: 1
Rejestracja: 18 kwie 2011, o 12:52

Re: Problem z ets

Post autor: mike_wwa » 19 kwie 2011, o 08:53

Witam

Mam taki sam problem. Czy Kolega już znalazł rozwiązanie?

Pozdrawiam,

Michał Moraszczyk

ODPOWIEDZ