Co po zakończeniu instalacji eib?
Co po zakończeniu instalacji eib?
czy ktoś może mi podpowiedzieć co dalej? Czy są przyjęte jakię procedury serwisu po zakończeniu roboty, czy zostawiamy inwestora samemu sobie? Nie mam certyfikatu, dopiero zamierzam go uzyskać.
Re: Co po zakończeniu instalacji eib?
witam
Z tego co słyszałem to po wykonaniu instalacji EIB jest czas (coś około 2 tygodni) na to aby inwestor zapoznał się z całą instalacją i ewentualnie wprowadził poprawki (np. inne sceny oswietleniowe itp) i to jest w ramach instalacji - nieodpłatne.
Po tym okresie za wszelkie zmiany inwestor juz musi płacić.
pozdrawiam
Z tego co słyszałem to po wykonaniu instalacji EIB jest czas (coś około 2 tygodni) na to aby inwestor zapoznał się z całą instalacją i ewentualnie wprowadził poprawki (np. inne sceny oswietleniowe itp) i to jest w ramach instalacji - nieodpłatne.
Po tym okresie za wszelkie zmiany inwestor juz musi płacić.
pozdrawiam
witam
to fakt, sprawdzenie 'w praniu' systemu przez nowego posiadacza powinno być uwzględnione w umowie jako bezpłatne. Później każda zmiana musi być płatna, choć nie każdy inwestor rozumie powyższe.
to fakt, sprawdzenie 'w praniu' systemu przez nowego posiadacza powinno być uwzględnione w umowie jako bezpłatne. Później każda zmiana musi być płatna, choć nie każdy inwestor rozumie powyższe.
Zależy to tylko od dobrze skonstuowanej umowy...