Cena
Cena
Czy wie ktoś ile kosztuje zaprogramowanie takiej sieci w domku jednorodzinnym gdyż chciałem sam wykonać sobie taką instalację ale nie jestem zbyt biegły w komputerach więc nie chce się brać za programowanie. Chodzi mi o orientacyjną cenę i od czego ona zależy.
Re: Cena
Z chęcią pomożemy. Prosimy o spis ilościowy zastosowanych przez Pana urządzeń z określeniem ich lokalizacji i funkcji, jakie miałyby być w danych pomieszczeniach realizowane.elektryk pisze:[...]gdyż chciałem sam wykonać sobie taką instalację ale nie jestem zbyt biegły w komputerach więc nie chce się brać za programowanie[...]
Po stworzeniu projektu w programie ETS koniecznym będzie parametryzacja ww urządzeń na miejscu (wgranie aplikacji i parametrów).
-
Re: Cena
LFish pisze:z tego co mi wiadomo to kosztuje to jakiś procent wartości wszystkich elementów tej "sieci", a programuje się przy pomocy programu ets a to już wyższa szkoła jazdy
Witam,
ten jakiś procent wartości wbudowanych za zaprogramowanie i uruchomienie w różnych częściach Polski jest różne (z tego co mi wiadomo różnice do kilkunastu - nawet 25%). To zależy również od wielkości instalacji, itd
pozdrawiam
adrian